Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ομελέτα του πεινασμένου


Δεν πρόκειται για καμιά τραγική συνταγή! Απλά είναι σχετικά γρήγορη.... για πεινασμένους που δεν μπορούν να περιμένουν! 

Για μια ατομική ομελέτα
2 πατάτες μεσαίες
2-3 αυγά ανάλογα πόσο παχιά τη θέλετε
2 κουταλιές της σούπας γάλα 

Προαιρετικά υλικά που μπορεί να βρίσκονται στο ψυγείο σας
2 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
6 ντοματίνια ή λίγη φρέσκια ντομάτα
-> να θέλετε να βάλετε αλλαντικά να την κάνετε πιο πλούσια (και πιο βαριά)
1 λουκάνικο μεγάλο γαλοπούλας ή κοτόπουλου,  ή 3-4 μικρά λουκανικάκια
2 φέτες μπέικον

τυρί τριμμένο

αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγος μαϊντανός


 Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε λίγο νερό να ξεκινήσει να ζεσταίνεται όσο εσείς καθαρίζετε και έπειτα κόβετε τις πατάτες σε μικρές μπουκίτσες (όχι απαραίτητα ροδέλες ή μπαστουνάκια. Το ότι τις κόβουμε μικρά κομμάτια βοηθάει στο να βράσουν γρήγορα!). Οι βραστές πατάτες εδώ προτιμούνται κυρίως γιατί η ομελέτα από μόνη της (στην απλή μορφή) έχει αρκετές θερμίδες. Επιπλέον, γλιτώνουμε και το "έμφραγμα" από το τηγάνι  εφόσον βέβαια δεν προσθέσουμε τα τυριά και τα αλλαντικά(βλ. καρδιά)!! Το βράσιμο ανάλογα την κουζίνα σας θέλει 10-15 λεπτά. 
 Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο αφράτο μείγμα. 
 Αν πρόκειται να προσθέσετε στην ομελέτα σας μανιτάρια ή αλλαντικά είναι η ώρα να τα κόψετε δε λεπτές φέτες και να τα ρίξετε στο αντικολλητικό τηγάνι που θα ψήνατε την ομελέτα σας με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τα αφήνετε για 5 λεπτά να ψηθούν. 
 Αν θέλετε να βάλετε ντοματίνια τα βάζετε τώρα κομμένα στα 4 (αν πρόκειται για ντομάτα βάλτε κομμένη σε κομματάκια όση θέλετε) και ψήνετε για 1-3 λεπτά ανάλογα πόσο ψημένα θέλετε τα υλικά σας. 
 Επίσης, αν το τυρί που θέλετε να προσθέσετε είναι φέτα το ρίχνετε τώρα μαζί με τα ντοματίνια. Αν πρόκειται για κάποιο τυρί που λιώνει το αφήνουμε για το τέλος για να μην λιώσει και αρπάξει. 
 Όταν βράσουν οι πατάτες μας (αν πρόκειται για απλή ομελέτα) ή όταν τα υλικά μας είναι έτοιμα σουρώνουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τις ανακατεύουμε λίγο με τα υλικά και τις στρώνουμε. Ρίχνουμε το αυγό και ψήνουμε κανονικά. 
 Αν θέλουμε να βάλουμε τυρί που λιώνει, το κάνουμε μετά που θα γυρίσουμε την ομελέτα να ψηθεί κι από την άλλη μεριά.
 Μπορούμε στο σερβίρισμα να ψιλοκόψουμε και λίγο μαϊντανο! 
  • Εφόσον αποφασίσετε να βάλετε τυρί προσέξτε το αλάτι που θα βάλετε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου