Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Καλοκαίριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!

Ποτέ στον ήλιο ή σε μέρη που μας βλέπει ο ήλιος (κλειστά μέρη με τζαμαρία) χωρίς αντηλιακό! 


Ό,τι θα σας γράψω προέρχεται από φυλλάδιο που πήρα από το φαρμακείο της γειτονιάς μου. 


Συμπληρώνοντας το προηγούμενο άρθρο εδώ http://monistospiti.blogspot.gr/2012/03/spf.html 

Το καλοκαιράκι είναι πλέον προ των πυλών και η χαρά μας γι'αυτό δεν κρύβεται! Δεν χάνουμε την ευκαιρία να αράζουμε στον ήλιο και να... φωτοσυνθέτουμε ωστόσο πρέπει, ακόμη και τώρα που είναι σχετικά νωρίς και η ζέστη δεν είναι πολύ, να προσέχουμε.... 

Αποφεύγετε τον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες. Μπορεί να μην κάνουμε ακόμη ηλιοθεραπεία, αλλά ο ήλιος είναι δυνατός. Μην παίρνετε θάρρος. Ό,τι ισχύει για το ντάλα καλοκαίρι εφαρμόστε το σιγά σιγά για να αποφύγετε τις "παρενέργειες" (αφυδάτωση, ηλίαση, εγκαύματα κλπ)!

Νερό, νερό, νερό. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι δροσερό νερό και πίνετε συχνά ώστε να ενυδατώνετε και να δροσίζετε τον οργανισμό σας! Αποφύγετε τα αναψυκτικά και τους χυμούς που περιέχουν ζάχαρη που δε θα σας ξεδιψάσουν όσο νομίζετε και χρειάζεστε! Καταναλώνετε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό! 

Για τα μάτια σας μόνο! Η παθήσεις των ματιών απ'αυτήν την εποχή και μετά είναι συχνές. 
Να θυμάστε: Ποτέ στον ήλιο χωρίς καλά γυαλιά (να μην είναι γρατζουνισμένα, και να είναι κατάλληλα για εσάς). Επίσης, μην τρίβετε τα μάτια σας, τα χέρια σας μπορούν να μεταφέρουν στα μάτια σας σκόνες και μικρόβια. 

Φρούτα και λαχανικά! Αυξήστε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών μέσα στη μέρα και μειώστε την κατανάλωση υπερθερμιδικών, λιπαρών τροφών που βαρύνουν τον οργανισμό σας! 

Με το αντηλιακό στο χέρι! Φοράτε πάντα αντηλιακό (πρόσωπο και σώμα) και ανανεώνετέ το όσο συχνά χρειάζεται! Όσοι ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή μπορείτε να ρωτήσετε τον φαρμακοποιό σας μήπως αυτό που παίρνετε ανήκει στις κατηγορίες φαρμάκων που προκαλούν φωτοευαισθησίες!

Και τι είδους αντηλιακό να διαλέξετε? 

Αυτό που πιστεύετε ότι σας ταιριάζει...

Κρέμες: Κατάλληλες για το πρόσωπο! Είναι παχύρρευστες και είναι σε θέση να προσφέρουν καλύτερη ενυδάτωση από τα γαλακτώματα. Πρέπει να ανανεώνονται συχνά κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. 

Γαλακτώματα: Κατάλληλα για το σώμα! Απλώνονται και απορροφώνται πιο γρήγορα από την επιδερμίδα εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία, καταπραΰνουν και ενυδατώνουν. Είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος!

Τζελ: Ιδανικά για πρόσωπο και σώμα! Επειδή δεν περιέχουν λιπαρά, συντηρητικά κι αρώματα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες. Συνήθως είναι και αδιάβροχα. Κατάλληλα για λιπαρές επιδερμίδες!

Λάδι: Επειδή  δε φεύγουν εύκολα από το δέρμα αποτελούν ιδανικά φίλτρα προστασίας για τις ανθεκτικές και μαυρισμένες επιδερμίδες. Το μειονέκτημά τους ότι κολλάει πάνω τους η άμμος και λαδώνουν το δέρμα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου