Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πρασάκια Στην Κατσαρόλα


Μια συνταγή για τη φίλη μου την Ελένη που δεν είχε ξαναφάει πράσα στην κατσαρόλα. 


Για 4 άτομα:
4-5 πράσα μεσαία 
ένα κρεμμύδι 
2 μεγάλα καρότα
3 κανονικές πατάτες
σέλινο
μαϊντανό
4 μεγάλες ντομάτες
χυμό 1λεμονιού
ελαιόλαδο 
αλάτι πιπέρι


Από τα πράσα εγώ βάζω το άσπρο μέρος και ένα-δυο δάχτυλα από το πράσινο μέρος ανάλογα το πόσο φρέσκα είναι, και βέβαια τα φυλλαράκια να'ναι πράσινα χωρίς τρύπες ή άλλους "λεκέδες".


Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και κόβουμε τα πράσα, τις πατάτες και τα καρότα. Επίσης, έχουμε πλυμένο και ψιλοκομμένο τον μαϊντανό με το σέλινο, και περασμένα στον τρίφτη την ντομάτα και το κρεμμύδι. 
Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και ζεσταίνουμε το κρεμμύδι για λίγο ίσα ίσα να πάρει μυρωδιά (όχι να τσιγαριστεί εντελώς). Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το σέλινο μαζί με μια κούπα νερό. Μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε τα πράσα, τις πατάτες και τα καρότα μαζί με λίγο νερό ακόμη (2 κούπες). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά. Προσοχή μη στεγνώσει και κολλήσει. Όταν περάσει το μισάωρο προσθέτουμε χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. 
Καλή σας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου