Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Πατατοκοτοπουλάκι στο ταψάκι

Λοιπόν, άλλος ένας πειραματισμός έτσι για να μη βαριόμαστε! 


Υλικά για ένα κανονικό πυρέξ

1 Ολόκληρο στήθος κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο και την πέτσα
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη ή 3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες αλεσμένες
1 έτοιμη σάλτσα Arrabiata 
1 κουτί μανιτάρια 
χρωματιστή πιπεριά κομμένη σε λωρίδες (προεραιτικά)
πατάτες baby (όσες να γεμίζουν το ταψί όταν τις κόψουμε στη μέση)
200γρ. κεφαλοτύρι ή γκούντα
πιπέρι και αλάτι
σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα ψιλοκομμένη


Εκτέλεση

Παίρνουμε το ωραίο μας κοτοπουλάκι, το χαράζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Παίρνουμε και τις πατάτες μας χωρίς να τις κόψουμε ή καθαρίσουμε, τις πλένουμε πολύ καλά και τις βάζουμε να βράσουν, όχι όμως να παραβράσουν και να λιώσουν.
Όταν έχουν βράσει τα στραγγίζουμε. 
Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και τις κόβουμε στη μέση τοποθετώντας τες με τη φλούδα στο ταψί (face up  σα να λέμε).
Σε ένα μπωλ ανακατέβουμε την Arrabiata με την ντομάτα μας (αυτό το κάνουμε για να μην είναι πάρα πολύ καυτερο το φαγητό. Αν σας αρέσουν τα καυτερά χρησιμοποιήστε διπλή ποσότητα σάλτσας). Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι (και το αλάτι αν θέλουμε), την πιπεριά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά
Με τη βοήθεια δύο πιρουνιών σπάμε το κοτόπουλο με τη φορά των ινών ώστε να βγαίνει σαν "κλωστές". Δεν μας πειράζει να'ναι λεπτό ή χορντρό κλ. Μπορείτε να το κόψετε κομμάτια με το μαχαίρι, απλά θα'ναι πολύ μικρά για πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά 
Βάζουμε το μείγμα της σάλτσας πάνω από τις πατάτες χωρίς να χτίζουμε στρώμα, αλλά "σπρώχνοντάς" και ενδιάμεσα από τις πατάτες. 
Βάζουμε μπόλικο τυρί από πάνω και ψήνουμε για 20-25' στους 200 βαθμούς. 


Υ.Γ.: Αν ξέρετε να φτιάχνετε αραμπιάτα μόνοι σας βάλτε τη δική σας! Εγώ χάριν ευκολίας και ταχύτητας χρησιμοποίησα την έτοιμη! 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου