Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Φακές όλα τα λεφτά!



Οι φακές μπορούν να γίνουν νόστιμες και απλά να θες να τις φας!!!!! 

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φακές
1/3 ποτήρι του κρασιού λάδι
4-5 ντομάτες μεσαίου μεγέθους 
1 μεγάλο καρότο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός
αλάτι πιπέρι
  • Μπορείτε να προσθέσετε 2-3 φυλλαράκια δάφνης, λίγο σέλινο και ψιλοκομμένη πιπεριά αν θέλετε.
  • Αν δε σας βρίσκονται πολλά λαχανικά (πχ μαϊντανο, σέλινο, καρότο ή πιπεριά μπορείτε να προσθέσετε έναν κύβο ζωμού λαχανικών, ενώ αν έχετε συσκευασμένη ντομάτα (τύπου pummaro) βάζετε αυτό αντί για τις φρέσκες ντομάτες!


1-2 ώρες πριν το ψήσιμο βάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε. 
Ξεκινάμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. 
Σε ένα βαθύ μπολ περνάμε στον τρίφτη τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. 
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Όταν έχουν ψηθεί οι φακές ρίχνουμε τα λαχανικά και το λάδι μαζί με αλάτι και πιπέρι, και ψήνουμε για 10λεπτά ακόμη.  
Οι φακές σας είναι έτοιμες να τις απολαύσετε! 
  • μπορείτε να τις δοκιμάσετε με σαλάτα λάχανο-καρότο και παξιμαδάκια Κυθήρων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου