Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Σοκολατόπιτα σε μισή ώρα!



Που να τρέχεις να βρεις ζαχαροπλαστείο? Και που να φτιάχνεις γλυκά... πφ... Αλλά η μαμά μου πάντα έχει μια καλή λύση! Σοκολατόπιτα να την απολαύσεις σε μισή ώρα! 

70 γρ. βούτυρο
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. αλεύρι 
15 γρ. κακάο
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι





Σ'ένα μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί και τα ανακατεύουμε καλά, χωρίς να βράσουν. 
Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο. Χτυπάμε για λίγο το μείγμα και προσθέτουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι (προτείνεται τσέρκι 20 εκ.) και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά!

Στο μεταξύ αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε σαντιγί για να γαρνίρουμε την πίτα μας. 
Βάζουμε μια κρέμα γάλακτος (200γραμμαρια περίπου) και 2-3 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε). Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα! 

  • Ίσως παρατηρήσετε ότι στο ένα κομμάτι η σαντιγί έχει λιώσει... Αυτό συμβαίνει γιατί η πίτα έχει μόλις βγει από το φούρνο και η σαντιγί δεν "διατηρείται", αλλά λιώνει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου