Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Φασολάδα να τρώει όλη η Ελλάδα


Μια συνταγή ιδιαίτερα πλούσια!


1 μεγάλη κούπα φασόλια
2 μεσαία κολοκυθάκια
2 μεσαία καρότα
1 μεσαία πατάτα
μεγάλες ντομάτες
Σέλινο
Μαϊντανό
1 κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
Λεμόνι προαιρετικά
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι


Έχοντας ήδη στο νερό τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ ώστε να μαλακώσουν και να ψηθούν πιο γρήγορα, τα βγάζουμε από το νερό που είναι και τα βάζουμε σε καθαρό νερό στην κατσαρόλα μας. Τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
Περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Κόβουμε σε κυβάκια την πατάτα, το καρότο και το κολοκύθι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. 
Όταν περάσουν τα 15 λεπτά προσθέτουμε την πατάτα, το κολοκύθι και το καρότο. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το σέλινο, το μαϊντανό, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλετε βάζετε και χυμό 1 λεμονιού. Ψήνουμε για 10 λεπτά. 



1 σχόλιο:

  1. Μπορείς να δώσεις περισσότερο άρωμα προσθέτοντας λίγη ρίγανη!!! Μμμμμμμμμμ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή