Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Έτοιμοι για κιμαδόπιτα!


1/2 κιλό κιμά ανάμικτο 
μια σκελίδα σκόρδο
ένα κρεμμύδι
ένα μεγάλο καρότο
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
μαϊντανός
ρίγανη 
αλάτι 
πιπέρι 
λάδι 
τυρί ρεγγάτο τριμμένο ή φέτα τριμμένη
ένα κουτί φύλλο σφολιάτας (600 γρ)

Ετοιμάζετε τον κιμά με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το καρότο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το λάδι όπως θα κάνατε αν θέλατε να φτιάξετε κιμά για μακαρόνια. 

Σε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους λαδώνετε πολύ καλά το ταψί. Απλώνετε ένα φύλλο και ρίχνετε λίγο τυρί τριμμένο. μετά στύβετε καλά τον κιμά να μην έχει ζουμί και τον απλώνετε μες το φύλλο. Ρίχνετε λίγο ακόμη τυρί και σκεπάζετε με το άλλο φύλο .λαδώνετε καλά και προσέξτε να είναι "κλειστό" γύρω γύρω το φύλλο ώστε να μη φύγει η γέμιση. τρυπάτε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα στους 250 βαθμούς. 

Καλή σας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου