Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τυρο-πειραματισμός

Λοιπόν, τις τελευταίες μέρες πειραματίζομαι λιγάκι στην κουζίνα! 
Ένας τέτοιος πειραματισμός είναι και η κάτωθι συνταγή! Όπως καταλαβαίνετε οι ποσότητες των υλικών δεν είναι ακριβώς μετρημένες, γιατί έβαζα κατά τη διαδικασία! Δεν είχα ιδέα τι θα βγει στο τέλος! Προς έκπληξη όλων όμως -και κυρίως δική μου- αυτό που έφτιαξα ήταν καλό!  😏


Υλικά για ένα μικρό (στρογγυλό) ταψί:

200 γρ. τριμμένη φέτα

1 κεσεδάκι γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό χλιαρό
2 κ.γ. baking powder 
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κατά προσέγγιση)
πιπέρι ή άλλο μπαχάρι αν θέλετε (όχι αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή)

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ βάζουμε την φέτα, το γαούρτι και το πιπέρι (ή τα μπαχαρικά σας) και τα ανακατεύετε με μίξερ, με σύρμα ή με το χέρι!
Σε μια μικρή λεκανίτσα προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το μαζί με το baking powder. κάνουμε λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι, το νερό και το μείγμα με το τυρί και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι! Μπορείτε να ρίξετε παραπάνω αλεύρι αλλά με προσοχή γιατί αν βάλετε πάρα πολύ θα γίνει μια ωραία πέτρα!
Βάζουμε μια καλής ποιότητας λαδόκολλα στο ταψί μας (το τονίζω αυτό, γιατί κυκλοφορούν και λαδόκολλες που δεν είναι καθόλου αντικολλητικές, το αντίθετο θα έλεγα!) ή το λαδώνουμε καλά!
Πλάθουμε στρογγυλό φρατζολάκι σχετικά λεπτό σε πάχος και το τοποθετούμε στο ταψί μας!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50' περίπου. Έπειτα βγάζουμε και γυρίζουμε από την άλλη προσεκτικά. Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου.


Συνοδεύστε το με ελιές, ντοματούλα σαλαμάκι (κλ) και ρακί!  😜


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου