Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δροσερή και Νόστιμη Τάρτα με Κρέμα Λεμόνι



Για τους λάτρεις της γεύσης του λεμονιού! 

Για τη ζύμη της τάρτας
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
200 γραμμάρια βιτάμ
100 γραμμάρια καρυδόψιχα αλεσμένη

Για την Κρέμα Λεμονιού
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
χυμός 2 λεμονιών
Ξύσμα 1λεμονιού
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Γάλα όσο λένε οι οδηγίες παρασκευής της κρέμας βανίλια.

Γαρνιτούρα
λωρίδες από φλούδες ενός λεμονιού
μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό
μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

βάζουμε το βιτάμ να λιώσει και περνάμε στο μούλτι τα μπισκότα και την καρυδόψιχα. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ενιαία ζύμη. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στην ταρτιέρα ή το ταψάκι μας (προτείνετε ταρτιέρα 23 εκ. περίπου)και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για μια ώρα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας (άνθος αραβοσίτου) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της, προσέχοντας τις αναλογίες σε υγρά γιατί θα προσθέσουμε εδώ το χυμό του λεμονιού. Επίσης, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. 
Στο μεταξύ μπορούμε να φτιάξουμε τη γαρνιτούρα μας. Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη σ'ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να διαλυθεί. Όταν διαλυθεί δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει σιρόπι. βάζουμε μέσα τις φλούδες του λεμονιού και τις βράζουμε για 5 λεπτά. τις βγάζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν φτιάχνοντας το σχήμα που θέλουμε να έχουν. 
Βγάζουμε από το ψυγείο την τάρτα και προσθέτουμε την κρέμα. αφού έχουν κρυώσει οι λεμονόφλουδες τις βάζουμε και στολίζουμε την τάρτα μας. Διατηρούμε στο ψυγείο.

  • Μπορείτε σε αντικολλητικό τηγάνι να βάλετε 2 μέρη ζάχαρη 1 μέρος νερό και να φτιάξετε καραμέλα. Όσο είναι ζεστή και σε παχύρρευστη μορφή με ένα κουτάλι ή μαχαίρι φτιάξτε σε μια λαδόκολλα σχέδια να διακοσμήσετε εναλλακτικά την τάρτα σας! 
  • Μπορείτε να πάρετε ζαχαροπλαστική ζελατίνη από το σούπερ μάρκετ και να καλύψετε την κρέμα της τάρτας ώστε να διατηρήσει την όψη της για περισσότερο καιρό στο ψυγείο. Προσοχή! Για να προσθέσετε τη ζελατίνη η τάρτα θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς. Βάζετε τα στολίδια της τάρτας μετά την προσθήκη της ζελατίνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου