Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σοκολατένια Τρουφάκια!


Αυτό που κάνει τις τρούφες διαφορετικές είναι η έλλειψη κακάο και ζάχαρης! Στη θέση τους έβαλα Nesquick! 

2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ 
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα θρυμματισμένη
200 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ
6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 αυγό 
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού nesquick
Για το γαρνίρισμα
τρούφα σοκολάτας, τρούφα λευκής σοκολάτας, τρούφα χρωματιστή, καρύδα τριμμένη (ό,τι σας αρέσει περισσότερο)

Ξεκινάμε βάζοντας σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά (1 ή 2 το πολύ 3, ανάλογα την κουζίνα σας. Δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα πάρα πολύ) και ρίχνοντας το βούτυρο, το γάλα, τις 6 κουταλιές κονιάκ, το αυγό (αφού το έχουμε χτυπήσει λιγάκι) και το nesquick. Τα βράζουμε ανακατεύοντάς τα μέχρι να γίνει μια αραιή σχετικά κρέμα.
Έπειτα, χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και θρυμματίζουμε τα καρύδια. Ρίχνουμε τα υλικά στην κρέμα που έχουμε φτιάξει τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να πλάσουμε τις τρούφες.
Αφού τα έχουμε πλάσει (αυτό το λέω για να μην κολλάει στα χέρια σας η γαρνιτούρα και μετά μπαίνει στο μείγμα) και πριν τα βάλουμε στο ψυγείο τα κυλάμε στη γαρνιτούρα τις αρεσκείας μας.
Σε μια μεγάλη πιατέλα πλάθουμε τις τρούφες μας και τις βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 2-3 ώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου