Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κόκκινη Σάλτσα με Κρασί


Μια σαλτσούλα για μακαρόνια εύκολη και νόστιμη! 

Βασική σάλτσα
Φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
Κρεμμύδι και σκόρδο τριμμένο 
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο 
λίγο κρασί κόκκινο γλυκό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Επιπλέον υλικά
μανιτάρια
πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες

Έχοντας συγκεντρώσει και ετοιμάσει  τα υλικά σας βάζετε στην κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα και τα ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια πρώτη βράση. Βάζετε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό και το αφήνετε 5 λεπτά να βράσουν. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αν πρόκειται να βάλετε επιπλέον υλικά τα βάζετε τώρα και ψήνετε για 10 λεπτά. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά γιατί μπορεί να κολλήσει η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνετε το κρασί και ψήνετε για 2-3 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με τα μακαρόνια της επιλογής σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου