Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μπιφτέκια Σπέσιαλ


Μπιφτέκια για στιγμές γκουρμέ! 

Τα υλικά για 6 μπιφτέκια

Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 
αλάτι  πιπέρι  ρίγανη
Μία κανονική ντομάτα 
λίγο ελαιόλαδο
ένα αυγό 
λίγο μαϊντανό
ένα κρεμμύδι
μία σκελίδα σκόρδο
φρυγανιά τριμμένη (αν δεν έχετε τριμμένη παίρνετε φρυγανιές και τις περνάτε στο μούλτι. Εδώ έχω βάλει 7 φρυγανιές).


Φροντίστε αρχικά όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάτε στον τρίφτη την ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τρίβετε την φρυγανιά αν δεν έχετε ήδη τριμμένη. Βάζετε σ' ένα βαθύ μπωλ τον κιμά με όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
Πλάθετε τα μπιφτέκια και πριν τα βάλετε στο φούρνο βρέχετε τα χέρια σας με λίγο λάδι και αλείφετε τα μπιφτέκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο. Προσωπικά, τα ψήνω για μισή ώρα με σαράντα λεπτά σκεπασμένα καλά (ώστε να μην χάνετε ο "ατμός" τους) στους 250βαθμούς κι έπειτα τα ξεσκεπάζω και τα ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν! 
Όταν τα μπιφτέκια είναι ψημένα συνεχίζουμε με τη σάλτσα.... 

Μια κρέμα γάλακτος 
ένα αυγό
4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
5-7 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
αλάτι πιπέρι 
μια κοφτή κουταλιά βούτυρο για το σοτάρισμα 

Βάζετε το βούτυρο με τα μανιτάρια και το μπέικον να ψηθούν ανακατεύοντας καλά συνεχώς για 5-6 λεπτά. Χτυπάμε καλά το αυγό και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και το μπέικον και ψήνουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Γαρνίρουμε τα μπιφτέκια μας! Μπορείτε να συνοδέψετε τα μπιφτέκια με ρύζι μπασμάτι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου