Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Νόστιμη Κολοκυθοτυρόπιτα


 Η συνταγή βγήκε πειραματικά κάποια στιγμή που είχα πολλά κολοκύθια στο ψυγείο και δεν ήξερα τι να τα πρωτοκάνω!  Πολλά ευχαριστώ στη μαμά μου για το καλλιτέχνημα στη φωτογραφία. 


4-5 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές κοντές λωρίδες
1/2 κιλό τυρί φέτα
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο φρέσκο κρεμμύδι 
1 αυγό 
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
φύλλο ζύμης κουρού ή φύλλο χωριάτικο
αλάτι
πιπέρι 
ρίγανη
ελαιόλαδο


Βάζουμε σ'ένα ταψάκι τα κολοκυθάκια με το σκόρδο τριμμένο, 1-2 ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκο κρεμμύδι, λίγο αλάτι (γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή) πιπέρι και ρίγανη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς, προσεκτικά να μην ξεραθούν.
Σε ένα βαθύ μπολ θρυμματίζουμε πολύ καλά τη φέτα, και τη χτυπάμε με το μπλέντερ μαζί με το αυγό και το γάλα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Όταν τα κολοκυθάκια μας είναι έτοιμα, σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ήδη απλώνουμε τα φύλλα της ζύμης αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο (Αν βάλετε ζύμη κουρού βάζετε 1 ή 2 φύλλα -ανάλογα το πάχος της ζύμης που σας ικανοποιεί- στον πάτο του ταψιού κι ένα για να καλύψετε την γέμιση. Αν βάζετε χωριάτικο φύλλο βάζετε 4 -5 φύλλα στον πάτο και 1-2 για την κάλυψη της γέμισης).
Ανακατεύουμε τα ψημένα κολοκυθάκια με την κρέμα του τυριού και γεμίζουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε με ζύμη τη γέμιση προσεκτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για καμιά ωρίτσα ανάλογα το φούρνο σας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου