Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Κρύο.. καιρός για σουπίτσα!

Η συνταγή που ακολουθεί είναι απλούστατη και γρήγορη! Ιδανική για μη εξοικειωμένους με την κουζίνα... 

Υλικά:
Κοτόπουλο
Ρύζι ή πεπονάκι (ζυμαρικό) ή χυλοπιτάκι κοφτό
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
1 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση:


  • Διαλέγετε την ποσότητα του κοτόπουλου και το κομμάτι που σας αρέσει περισσότερο! Θα σας πω ότι προσωπικά παίρνω στήθος κοτόπουλου γιατί έχει το περισσότερο ψαχνό. Όμως, πολύ καλό ζουμί κάνουν και τα μπουτάκια! Σε κάθε περίπτωση, 2 μπουτάκια ολόκληρα κάνουν αρκετό ζουμί για μια κατσαρόλα σούπα. Αν βάλετε 1 ολόκληρο στήθος θα βγει πιο πλούσια σε κρέας η σούπα (και θα πληθύνει).
  • Βάζετε νερό στην κατσαρόλα 1-2 δάχτυλα πάνω από τη μέση, βάζετε το κοτόπουλο και το βράζετε. στην πρώτη βράση θα κάνει αφρό στην επιφάνεια. Τον απομακρύνετε με ένα κουτάλι. ανάλογα το κομμάτι του κοτόπουλου θέλει από 25-40 λεπτά βράσιμο. 
  • Όταν έχει βράσει, βγάζετε σε ένα πιάτο το κοτόπουλο με μια σουρωτή κουτάλα.
  • Σουρώνετε το ζουμί και το ξαναβάζετε σε καθαρή κατσαρόλα. Αν έχει εξατμιστεί το νερό πολύ προσθέτετε ανάλογα την ποσότητα σούπας που θέλετε να έχετε. 
  • Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, και -αν το θέλετε- ένα κύβο λαχανικών για να "σπάσει" λίγο τη μυρωδιά του κοτόπουλου.
  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε στο ζουμί.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε ρύζι, πεπονάκι ή χυλοπιτάκι. Προσοχή στην ποσότητα μην καταλήξετε με λαπά αντί για σούπα! Προσωπικά προτιμώ το χυλοπιτάκι, το οποίο σε ποσότητα μπαίνει περίπου μια κούπα σε 2 λίτρα ζουμί.
  • Μόλις βράσει και το ρύζι ή το ζυμαρικό κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι όσο θέλουμε! 
Καλή όρεξη!

Υ.Γ.: Στη φωτογραφία η σούπα συνοδεύεται από παξιμάδι ολικής άλεσης και τυρί φέτα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου